Recept: amandelmeelpannenkoeken

Recept: amandelmeelpannenkoeken

juni 16, 2021 10

Voor mensen die graag wat overtollige kilo’s willen verliezen, wordt veelal geadviseerd om minder koolhydraten in te nemen. Op zich een aardig idee, maar in de praktijk relatief lastig om te realiseren. Koolhydraten zitten namelijk in veel producten die we regelmatig eten, zoals aardappelen, pasta en rijst. Juist deze drie worden vaak als maaltijdbasis gebruikt. En zelfs als je deze zaken niet eet, krijg je alsnog koolhydraten binnen via bijvoorbeeld groente en fruit. Dat is ook helemaal niet erg, want ons lichaam heeft koolhydraten nodig om te kunnen functioneren. Het is alleen wel zaak om erop te letten dat de inname van koolhydraten niet gaat domineren. Om dat te voorkomen, kun je op zoek gaan naar alternatieven, zoals pannenkoeken van amandelmeel. Erg lekker, zeer voedzaam en zonder koolhydraten.

Misverstand over koolhydraten

Simpel gezegd bestaat de basis van onze voeding, naast de benodigde vitaminen en mineralen, uit drie pijlers: koolhydraten, eiwitten en vetten. We hebben ze alle drie nodig om goed te kunnen functioneren. Koolhydraten zijn ketens van aan elkaar gekoppelde suikermoleculen, ook wel sachariden genoemd. Tijdens de spijsvertering worden die ketens afgebroken tot enkelvoudige moleculen, de monosachariden. We onderscheiden hierin drie varianten, te weten glucose, fructose en lactose. Doordat veel producten in fabrieken worden gemaakt op basis van geraffineerde koolhydraten, is een verkeerd beeld van koolhydraten ontstaan. Op zich zijn koolhydraten niet slecht, maar de geraffineerde variant ervan is dat wel. Mensen die hun maaltijd zelf thuis bereiden en geen producten uit fabrieken innemen, zullen doorgaans veel gezonder eten.

Afwisselen is altijd goed

Een gevarieerd voedingspatroon is belangrijk. Wie te eenzijdig eet, mist vaak belangrijke bestanddelen die ons lichaam nodig heeft. Besluit iemand bovendien om te matigen met de inname van koolhydraten, dan zijn daarvoor prima alternatieven beschikbaar. Een goed voorbeeld hiervan zijn de pannenkoeken die je maakt op basis van amandelmeel. Het zijn zeer voedzame pannenkoeken die je daadwerkelijk een verzadigd gevoel geven en gezonde ingrediënten bevatten. Het maken ervan is heel eenvoudig en je kunt er heerlijk van smullen.

Het recept

In een half uur tijd maak je een stapeltje amandelmeelpannenkoeken, lekker als ontbijt of lunch en vrijwel zonder koolhydraten. Voor het maken van tien kleine pannenkoekjes heb je het volgende nodig:

 • 2 middelgrote eieren
 • 125 milliliter amandelmelk
 • 1 theelepel vanillearoma
 • 100 gram amandelmeel
 • 1 theelepel bakpoeder
 • Wat zout naar smaak
 • 2 eetlepels kokosolie of olijfolie
 • 1 eetlepel olie of roomboter om in te bakken

Verwarm de olie of roomboter in een pan en schep vervolgens drie eetlepels van het beslag in de pan. Bak de pannenkoek ongeveer twee à drie minuten tot zich luchtbellen aan het oppervlak gaan vormen. Draai dan de pannenkoek om en bak nog eens twee à drie minuten.

Zoetstof

Deze neutrale basisversie van de pannenkoeken is voor sommige mensen misschien even wennen. Wanneer je gewend bent aan een zoeter beslag, kan deze variant misschien wat smakeloos zijn. Je kunt in dat geval bij het bereiden van het beslag in de tweede fase een lepel zoetstof, zoals erythritol of Steviala Kristal, toevoegen.

Redactie
Redactie
10 comments on “Recept: amandelmeelpannenkoeken
 1. Davidfab

  https://drugsoverthecounter.shop/# anti nausea medication over the counter

  januari 22, 2023 Reply
 2. LarryFrise

  meclizine over the counter meclizine over the counter

  januari 24, 2023 Reply
 3. Richardobjek

  over the counter diuretic best over the counter cold medicine

  januari 24, 2023 Reply
 4. Berniehisse

  https://over-the-counter-drug.com/# over the counter ed medication

  januari 24, 2023 Reply
 5. LarryFrise

  over the counter erectile pills at walgreens bv treatment over the counter

  januari 25, 2023 Reply
 6. Richardobjek

  over the counter medicine metronidazole over the counter

  januari 25, 2023 Reply
 7. LarryFrise

  pink eye over the counter medicine strongest over the counter diuretic

  januari 26, 2023 Reply
 8. Richardobjek

  over the counter antibiotics ivermectin over the counter walgreens

  januari 26, 2023 Reply
 9. LarryFrise

  best ed pills over the counter naproxen 500mg over the counter

  januari 27, 2023 Reply
 10. ThomasGot

  https://stromectol.science/# order stromectol online

  januari 28, 2023 Reply
Geef een antwoord

Your email address will not be published.